Skip to content

Εγκυμοσύνη – Θηλασμός

egkimosini

Η διατροφή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό επηρεάζει άμεσα τόσο την μητέρα όσο και το έμβρυο.

Η σωστή διατροφή στην εγκυμοσύνη έχει καθοριστική σημασία για την υγεία του εμβρύου, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να είναι επαρκής σε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά καθ’ όλη την διάρκειά της.  

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, δεν συμβάλλει μόνο στην καλύτερη έκβαση της εγκυμοσύνης αλλά και στην καλύτερη υγεία του μωρού.  

Τηρώντας ένα σωστό διατροφικό πλάνο εξασφαλίζετε καλύτερα επίπεδα υγείας για εσάς και το μωρό σας και η πρόσληψη βάρους σας κυμαίνεται μέχρι το τέλος στα ενδεδειγμένα επίπεδα. 

Το διατροφικό πλάνο διαφοροποιείται σε κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης καθώς μεταβάλλονται οι ενεργειακές ανάγκες και οι ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά.

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού η παραγωγή περισσότερου και ποιοτικότερου γάλακτος σχετίζεται άμεσα με τη διατροφή.

Η θηλάζουσα μητέρα έχει ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις σε ενέργεια (θερμίδες), πρωτεΐνες, λιπίδια, υδατάνθρακες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία γι’αυτό και είναι πολύ σημαντική η διατροφική της εκπαίδευση.

Η συνεργασία με έναν διαιτολόγο μπορεί να συμβάλλει θετικά στην εκπαίδευση προσθέτοντας επάρκεια ενέργειας και θρεπτικών συστατικών στο απαιτητικό ταξίδι της νέας μαμάς.