Skip to content

Blog

Ουρικό οξύ & Διατροφή

Εισαγωγή Το ουρικό οξύ είναι το τελικό προϊόν του μεταβολισμού των πρωτεϊνών και των πουρινών του σώματος. Οι πουρίνες αποτελούν μέρος του DNA και είτε

Περισσότερα »

Διατροφή & Άγχος

Εισαγωγή Το άγχος αποτελεί την αντίδραση του σώματος ενάντια σε μία απειλή που προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον. Προκειμένου το σώμα να αντιμετωπίσει αυτήν την

Περισσότερα »

Διατροφή στην Τρίτη Ηλικία

Εισαγωγή Η υιοθέτηση και διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και μιας ισορροπημένης διατροφής που παρέχει αφενός την απαραίτητη ενέργεια, αφετέρου τα θρεπτικά συστατικά για την

Περισσότερα »

Ελαιόλαδο ο “Υγρός Χρυσός”

Εισαγωγή Το ελαιόλαδο αποτελεί το χαρακτηριστικότερο και ίσως το πιο σημαντικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Σύμφωνα με τον Όμηρο, το ελαιόλαδο θεωρείται «υγρός χρυσός», αφού

Περισσότερα »

Food Waste

Εισαγωγή Η σπατάλη των τροφίμων αποτελεί ένα αναγνωρισμένο παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο αυξάνει ειδικά μετά την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς εκτιμάται ότι η ποσότητα της

Περισσότερα »

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση

Εισαγωγή Η γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) είναι μια χρόνια νόσος που αφορά το γαστρεντερικό σύστημα και αναφέρεται στην παλινδρόμηση του περιεχομένου του στομάχου πρωτίστως στον οισοφάγο

Περισσότερα »

Τροφική Νεοφοβία

Τι είναι η τροφική νεοφοβία? Η τροφική νεοφοβία έχει περιγραφεί ως η απροθυμία ή ο φόβος κατανάλωσης νέων, άγνωστων τροφών. Συνήθως εμφανίζεται στη παιδική και

Περισσότερα »