Skip to content

Blog

Διατροφή στην Τρίτη Ηλικία

Εισαγωγή Η υιοθέτηση και διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και μιας ισορροπημένης διατροφής που παρέχει αφενός την απαραίτητη ενέργεια, αφετέρου τα θρεπτικά συστατικά για την

Περισσότερα »

Ελαιόλαδο ο “Υγρός Χρυσός”

Εισαγωγή Το ελαιόλαδο αποτελεί το χαρακτηριστικότερο και ίσως το πιο σημαντικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Σύμφωνα με τον Όμηρο, το ελαιόλαδο θεωρείται «υγρός χρυσός», αφού

Περισσότερα »

Food Waste

Εισαγωγή Η σπατάλη των τροφίμων αποτελεί ένα αναγνωρισμένο παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο αυξάνει ειδικά μετά την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς εκτιμάται ότι η ποσότητα της

Περισσότερα »

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση

Εισαγωγή Η γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) είναι μια χρόνια νόσος που αφορά το γαστρεντερικό σύστημα και αναφέρεται στην παλινδρόμηση του περιεχομένου του στομάχου πρωτίστως στον οισοφάγο

Περισσότερα »

Τροφική Νεοφοβία

Τι είναι η τροφική νεοφοβία? Η τροφική νεοφοβία έχει περιγραφεί ως η απροθυμία ή ο φόβος κατανάλωσης νέων, άγνωστων τροφών. Συνήθως εμφανίζεται στη παιδική και

Περισσότερα »

Vegan Διατροφή

Η 1η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αυστηρής Χορτοφαγίας (World Vegan Day) με σκοπό να γίνει γνωστή η συνεισφορά του συγκεκριμένου προτύπου διατροφής

Περισσότερα »

Ύπνος & Διατροφή

Ο ύπνος είναι μία φυσιολογική διαδικασία η οποία σχετίζεται αλληλένδετα με τον τρόπο ζωής μας. Η έλλειψή του επηρεάζει άμεσα το σωματικό βάρος κυρίως λόγω

Περισσότερα »

Alzheimer & Διατροφή

Η 21η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως η παγκόσμια ημέρα για την νόσο Αλτσχάιμερ (Alzheimer), η οποία αποτελεί την συνηθέστερη

Περισσότερα »

Υπόταση & Διατροφή

Τι είναι η υπόταση? Η υπόταση είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από σταθερά χαμηλές μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης. Πρόκειται για μία διαταραχή της ροής του

Περισσότερα »