Κλινική Διατροφή
Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλές παθολογικές καταστάσεις, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και αντιμετώπισης. Ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο θεωρείται απαραίτητο σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις. Η διατροφική συμβουλευτική και εκπαίδευση συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση και την αντιμετώπιση τόσο των συμπτωμάτων όσο και του ίδιου του νοσήματος. Η κλινική διατροφή εγγυάται ένα ισορροπημένο και υγιές διατροφικό πλαίσιο που θωρακίζει τον οργανισμό και ενισχύει τη θεραπευτική αντιμετώπιση του νοσήματος.
Παρέχουμε διατροφική υποστήριξη σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα όπως:
- Αρτηριακή Υπέρταση
- Καρδιαγγειακά Νοσήματα / Δυσλιπιδαιμία
- Μεταβολικό Σύνδρομο
- Αυξημένο ουρικό οξύ
- Αντιπηκτική Αγωγή
- Νεφρικές Παθήσεις
- Χολοκυστοπάθεια
- Σύνδρομο Ευερέθιστου εντέρου
- Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση
- Αναιμία
- Οστεοπόρωση – Οστεοπενία
- Έλλειψη βιταμινών
- Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών – Ινσουλινοαντίσταση
- Ενδοκρινολογικές παθήσεις (π.χ. θυρεοειδούς αδένα)
- Καρκίνος
- Παρεντερική – Εντερική Σίτιση
- Προεγχειρητική – Μετεγχειρητική Διατροφή
- Διατροφή ύστερα από βαριατρικά χειρουργεία