Γιατί να μην χρησιμοποιώ αλλαντικά και ειδικά γαλοπούλα, αφού είναι light προϊόν και δεν παχαίνει;
Έρευνες έχουν δείξει ότι η καθημερινή χρήση δημιουργεί εξάρτηση οδηγώντας μακροπρόθεσμα σε παχυσαρκία διότι ο οργανισμός “εθίζεται” και καταλήγει να τρώει περισσότερη βιομηχανοποιημένη τροφή (η οποία παραγκωνίζει υγιεινές επιλογές). Επίσης έχει συσχετιστεί και με παθογένεια άλλων προβλημάτων όπως κεφαλαλγίες, αυτοάνοσα νοσήματα, νεοπλασίες κ.λ.π.
Είναι σαφές ότι η βιομηχανία λατρεύει το MSG διότι έχει μοναδική ικανότητα να μετατρέπει τη φθηνή πρώτη ύλη σε γευστική εμπειρία. Χωρίς το MSG το απολαυστικό γαλοπούλα ή το μπέικον δεν θα είχαν αυτή την εκρηκτική γεύση και θα ήταν απλά ένα αφυδατωμένο κομμάτι κρέας.
Συμπέρασμα
Αποφεύγουμε την καθημερινή χρήση, καταναλώνουμε περιστασιακά και με μέτρο 1 φορά/εβδομάδα, επιλέγουμε προϊόντα στη φυσική τους μορφή και ως ενισχυτικά γεύσης χρησιμοποιούμε μπαχαρικά, σκόρδο, λαχανικά κ.α. Έτσι λοιπόν απαντώντας στο αρχικό ερώτημα, ναι μεν κάποια αλλαντικά είναι χαμηλά σε θερμίδες (kcal), αλλά δυνητικά λόγω της “γευστικής εξάρτησης” που προκαλούν μπορεί να οδηγήσουν στην αύξηση του βάρους και στην παχυσαρκία, καθώς και να προκαλέσουν φλεγμονές, κεφαλαλγία και άλλες ασθένειες που έχουν συσχετιστεί με την κατανάλωση βιομηχανοποιημένων τροφών γενικότερα!